Η περιοχή παράγει έναν μεγάλο αριθμό γεωργικών και άλλων προϊόντων, φημισμένων τόσο για την ποιότητα όσο και για την αγνότητα αυτών, σε μικρές ποσότητες κυρίως, που ικανοποιούν τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού. 

Μερικά από τα προϊόντα αυτά είναι: 

ΤΟ ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΙΚΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ και η «ΖΑΜΠΕΛΛΑ»
 
Το χωριό μας, αλλά και τα άλλα χωριά των Τζουμέρκων είναι φημισμένα για το Παραδοσιακό Τζουμερκιώτικο τσίπουρο, φτιαγμένο από σταφύλια της παλαιάς ποικιλίας «ζαμπέλλα», που καλλιεργείται στην περιοχή και η απόσταξή του γίνεται με τον παλαιό παραδοσιακό τρόπο (καζάνι απόσταξης). 

Η «ορεινή Τζουμερκιώτικη ζαμπέλλα» χαρίζει στο τσίπουρο μια ιδιαίτερη γεύση και άρωμα, που το κάνει να ξεχωρίζει. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το Τζουμερκιώτικο τσίπουρο είναι ξεχωριστό όχι μόνο λόγω της συγκεκριμένης ποικιλίας αλλά και του τόπου καλλιέργειας αυτής-μέταλλο του εδάφους (υπάρχει διαφορά σε αυτή που καλλιεργείται στην περιοχή μας με αυτή που καλλιεργείται σε πεδινές ή άλλες περιοχές με διαφορετικές συνθήκες).           

Η «Ζαμπέλλα» θεωρείται αγριόκλημα το οποίο φέρανε οι Ισπανοί και είχε το όνομα της βασίλισσας Ιζαμπέλλας. Όταν ήρθε στον τόπο μας, το (Ι) ακουστικά θεωρήθηκε σαν άρθρο και γι’ αυτό αφαιρέθηκε και έμεινε το σταφύλι με το τωρινό του όνομα. ΛΙΚΕΡ: (φτιαγμένο με τσίπουρο, κράνα ή βύσσινα). 

ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ: 
(καρύδι, κυδώνι, σταφύλι, κεράσι, σύκο, μήλο (φιρίκι), ντοματάκι κλπ). 

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ:
(τυρί φέτα, κορφή, βούτυρο, ξινόγαλο, πρέντζα, γιαούρτι, βουρλοτύρι ή γαλοτύρι). 

ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ: 
(φασόλια, πατάτες, κουκιά, αρακάς, καραβίσιο καλαμπόκι, οπωρο-λαχανικά, κ.α.) 

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ: 
Νόστιμα και αγνά κρέατα, τυρί φέτα & βούτυρο, από ζάα ελευθέρης βοσκής. 

ΑΛΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ: 
Σύκα λιασμένα, πασμάδες, κρασί, πετιμέζι, τραχανάς κ.α.